Klub chovatelů brojlerových králíků

Renesance v chovu králíků

16.01.2012 12:52

Ještě před pár lety bychom u každého druhého domku na malém městě nebo na vesnici našli klasickou králíkárnu. Králíci se chovali na maso a kůži. Jaká je situace dnes? Chov králíků stagnuje a králíkárny mizí. Počátkem roku TV Prima uvedla reportáž o zvýšení zájmu o domácí chov králíků na produkci masa v souvislosti se zdražením potravin. Bohužel záběry králikáren, které šot doprovázely byly mírně řečeno nevhodné. Staré dřevěné králikárny, opotřebované, králíci na hnoji apod. Dávno víme, že tudy cesta nevede a věděli jsme to již před mnoha lety. Proto vznikl Klub chovatelů králíků brojlerových plemen. Dnes by bylo lépe tento chovatelský směr nazývat chovem masných plemen. Zájem o chov králíků na masa a tak přilepšení pro domácí rozpočet v době postupného zdražování začíná být zase zajímavý. Svědčí o tom žádosti o dokumentaci na chovatelské zařízení.
  Dokumentace zařízení vyzkoušené v chovech členů klubu a ostatních chovatelů umožní každému zhotovit svépomocí moderní zařízení pro intenzivní chov králíků na maso. Jedná se o zařízení s názvem Minifatm MKCH 3 pro plemenitbu a odchov králíků a MKCH DUAL určenou především pro odchov do jatečné hmotnosti. Zde si můžete stáhnout leták k sestavě MKCH 3. Další informace najdete v rubrice DOKUMENTACE na tomto webu. Sestavu MKCH 3 si můžete také prohlednout v obrazech ve FOTOGALERII.

Obě dokumentace jsou zasílány emailem jako přílohy za 100 Kč, které uhradíte po jejich obdržení. Současně dostanete v příloze i kapitolky o chovu králíků na maso s harmonogramem chovu, recepty na úpravu králičího masa i na výrobu uzenin z něho. Také leták některého výrobce a dodavatele chovatelského zařízení, kde můžete nakoupit komponenty pro stavbu zařízení. Adresy a kontakty výrobců zařízení vhodných pro použití na chovatelská zařízení MKCH hledejte potom v rubrice KONTAKTY.

Zpět

Vyhledávání

© SALISOV Šířka: 50.27716 Délka: 17.33522 Výška: 414 m.n.m.